Mercy Air: "Hulp van boven voor mensen in nood"

ma_logo_myk_200mm

Mercy Air is in 1991 opgericht als een onafhankelijke Christelijke vliegende hulporganisatie.

De organisatie biedt veilige, professionele en kosteneffectieve luchtvaartdienstverlening aan voor humanitaire hulpverlening in zuidelijk Afrika. Op dit moment doet zij dit met twee vliegtuigen en twee helikopters.

Mercy Air ontvangt steun vanuit Zuid-Afrika, Verenigde Staten, Nederland en Zwitserland, met name vanuit kerken of andere christelijke organisaties.

algemeen_1

Het doel van Mercy Air is om directe hulp te verstrekken. Dit gebeurt door vervoer van slachtoffers van humanitaire- en natuurrampen. Ook is er vervoer van medische teams en ander vrachtvervoer naar rampgebieden. Dit gebeurt allemaal op een snelle en niet-bureaucratische wijze. Dit is mogelijk omdat Mercy Air zelfstandig en onafhankelijk is. Hierdoor kan zij snel reageren op een verzoek om hulp van een lokale organisatie of partner waarmee zij samenwerkt.

help_2help_3

Vanaf haar vliegbasis in Zuid-Afrika vliegt Mercy Air vele landen in zuidelijk Afrika. Zo hebben zij hulp geboden in Mozambique, Zimbabwe, Zambia, Botswana, Malawi, Namibië, Swaziland en Madagaskar.

Op de vliegbasis zijn ook enkele huizen ingericht om gastvrijheid te bieden aan ondersteunende organisaties en vrijwilligers. Op die manier kunnen zendelingen bij Mercy Air tot rust komen in een ontspannen omgeving.

hospitality_1hospitality_2hospitality_3

algemeen_2Er zijn ook enkele Nederlanders als vrijwilliger werkzaam voor Mercy Air in Zuid-Afrika. Zij helpen vanuit verschillende disciplines om het werk van Mercy Air mogelijk te maken. Vanuit de stichting African Hands wordt steun gegeven aan enkele projecten van Mercy Air.

Zie voor meer informatie: https://www.mercyair.org

Meest recente nieuwsitems Mercy Air:
  • In Oktober hebben wij (John en Ruurd) vanuit Nederland Hands at Work en Mercy Air bezocht en ons ook enige tijd ingezet voor een aantal projecten waarvoor geld was ingezameld en door African Hands beschikbaar is gesteld. kinderen bij het care center Bij Hands at Work hebben wij de sloppenwijk bezocht waar we vanuit African

  • In oktober reizen twee Nederlanders naar Zuid Afrika om de projecten van African Hands te bezoeken. Zij zullen Hands at Work bezoeken waar vanuit Nederland een groep kinderen wordt gesponsord. Ook zullen zij bij Mercy Air hun handen uit de mouwen gaan steken. Een groot deel van hun tijd zullen zij op het terrein (vliegbasis)

  • Sinds vorige week is Mercy Air al betrokken bij de ramp in Mozambique. Door orkaan Idai zijn vele huizen weggevaagd en grote gebieden onder water komen te staan. Mensen moeten op moeilijk bereikbare plaatsen worden geëvacueerd en er is dringend behoefte aan voedsel. Aanvankelijk was Mercy Air met 1 helikopter in het rampgebied actief, maar

  • In februari/maart 2018 is er een team uit Nederland naar White River in Zuid Afrika afgereisd om daar twee van onze projecten te bezoeken en wat vrijwilligerswerk te doen. We zijn bij Hands at Work op bezoek geweest en hebben daar de maandelijkse “Hands on Deck” bijeenkomst bijgewoond waar we door de verschillende vrijwilligers zijn

  • Begin oktober hebben we (John, Floris en Christine) drie projecten van de stichting African Hands bezocht. Mercy Air – Ons verblijf was bij Mercy Air, waar we gebruik konden maken van de gastenverblijven die Mercy Air beschikbaar stelt aan ondersteunende organisaties en zendelingen (Mercy Air Hospitality). Tijdens ons verblijf was een deel van de vrijwilligers