African Hands bekostigt Life Center gebouw in Phophonyne – Hands at Work

      Reacties uitgeschakeld voor African Hands bekostigt Life Center gebouw in Phophonyne – Hands at Work

Sinds enkele jaren steunt African Hands de Mluti gemeenschap in Zuid-Afrika, met dagelijkse voeding, gezondheidszorg en onderwijs voor 25 van de meest kwetsbare kinderen. In deze gemeenschap helpt Hands at Work in totaal ongeveer 70 kinderen. 
Hands at Work heeft een groot aantal gemeenschapsinvesteringsprojecten die plaatsvinden in 2023, in meer dan 70 gemeenschappen en in 8 landen. Deze projecten worden door eerstelijnsteams ter plaatse gekozen als hoge prioriteit om voorzieningen te bieden of te verbeteren voor kwetsbare kinderen die naar de dagelijkse levenscentra gaan. Ze omvatten projecten zoals het bouwen van toiletten, het boren van watervoorzieningen, het voorzien van speeltuinen, kookplaatsen of zelfs hele Life Center-gebouwen waar kinderen en hun verzorgers elke dag kunnen samenkomen.

Eind 2022 heeft Hands at Work ons op de hoogte gesteld van een zeer actueel project waar ze onmiddellijk mee aan de slag wilden, voordat het regenseizoen begint. Het project betrof het bouwen van een Life Centre-gebouw in een van de nieuwste gemeenschappen: Phophonyane in Eswatini (voorheen bekend als Swaziland). Deze nieuwe gemeenschap is in juni 2022 van start gegaan en ondersteunt momenteel 75 van de meest kwetsbare kinderen. In 2023 zal dit verder oplopen tot 100 kinderen. In deze gemeenschap heeft Hands at Work een grote betrokkenheid van de lokale gemeenschap, waar lokale leiders, pastoors, zorgverleners, grootmoeders en andere belanghebbenden uit de gemeenschap samenkwamen om elkaar te helpen en te ondersteunen. De gemeenschap heeft een stuk land gedoneerd aan Hands at Work en vrijwilligers hebben vele uren gewerkt om dit land te ontdoen van de dichte struiken die het bedekten.

Concreet hebben wij als stichting de vraag gekregen of wij de bouw van dit Life Center kunnen bekostigen. Omdat zo’n gebouw de centrale plaats is waarvandaan hulp gegeven kan worden past dit heel mooi binnen ons doel en hebben wij hier geld voor beschikbaar gesteld. Inmiddels is het gebouw klaar en in gebruik genomen. Er komen dagelijks kinderen voor ontmoeting, het maken van huiswerk,  om hun zorgverleners te ontmoeten, om een warme maaltijd te krijgen en om aan hun gezondheidsbehoeften te voldoen.