Bestuur en betrokkenen

Bestuursleden van stichting African Hands:

  • Christine Grijzenhout, voorzitter
  • Gerrit den Hartog, penningmeester
  • John de Groot, secretaris
  • Dik den Braber, bestuurslid
  • Ruurd Spoelstra, bestuurslid

De bestuursleden van African Hands ontvangen geen beloningen. Onkosten voor het werven van gelden kunnen wel vergoed worden.

Wie is wie?

Mies en Martien Bac:
Martien Bac is een voormalig huisarts uit Leerdam en is samen met zijn vrouw Mies in 2010 geëmigreerd is naar Pretoria in Zuid-Afrika. Mies is betrokken bij Hospivision vanuit het Steve Biko ziekenhuis in Pretoria

Gerrit en Marianne den Hartog:
Gerrit voert de (financiële) administratie van de Stichting en zorgt voor de financiële verslaglegging. Jaarlijks wordt een jaarrekening opgemaakt die ter inzage ligt op het adres van de penningmeester, maar ook ook online te vinden is. Verder houden Gerrit en Marianne zich bezig met fondseninzameling en online verkoop via Marktplaats.

Dik en Ineke den Braber:
Ineke is een vriendin van Mies en heeft de projecten van Mies bezocht. Zij is samen met haar man Dik betrokken bij diverse taken voor de Boekenmarkt. Ze dragen het werk in Zuid-Afrika een warm hart toe.

John de Groot:
John is secretaris van African Hands en verzorgt de website van de stichting. Ook heeft hij nauwe banden met één van de projecten die wordt ondersteund (Mercy Air) en bezoekt deze zeer regelmatig.

Christine Grijzenhout:
Christine is voorzitter van African Hands. Zij heeft onze projecten in Zuid Afrika bezocht en is daar enthousiast over en wil graag haar steentje bijdragen.

Ruurd Spoelstra:
Ruurd heeft enkele projecten van African Hands bezocht en heeft ook vrijwilligerswerk bij Mercy Air gedaan.

Jaco en Janet Bac:
Jaco en Janet maken geen deel uit van ons bestuur. Zij zijn respectievelijk de zoon en schoondochter van Mies en Martien Bac en zijn zeer betrokken op het werk van hun (schoon)ouders en hebben meerdere malen diverse projecten in Zuid-Afrika bezocht. Ze geven leiding aan het team van de Boekenmarkt, waarin Janet de communicatie en planning verzorgt en Jaco op praktische wijze actief is.