Oasis

Oasis is een lokale hulporganisatie die in 1997 is ontstaan en geworteld is in het ziekenhuis Steve Biko in Pretoria. Het is een zelfstandige stichting die in haar eigen middelen moet voorzien.

Het ziekenhuisbestuur had het verlangen om een dagbesteding op te zetten voor patiënten en hun familie zodat zij de periode in en rond het ziekenhuis zinvol konden besteden.

Door beschikbare ruimte direct naast het ziekenhuis heeft Oasis de mogelijkheid om hieraan bij te dragen. Ook is er een goede samenwerking met maatschappelijk werk in het ziekenhuis.

Door het geven van trainingen op de Oasis wil men het netwerk en de zelfredzaamheid van de mensen vergroten. Daarnaast vinden er pastorale gesprekken plaats en worden dagelijks maaltijden bereid door verschillende vrijwilligers.

Oasis wil via haar werkzaamheden kwetsbare mensen en kinderen helpen om een nieuw en beter bestaan op te bouwen wanneer zij weer terugkeren naar hun eigen woonomgeving. Dit doet zij door het geven van computer-, naai-, kook- en baklessen. Hiermee leren ze zelf producten te maken en hun vaardigheden te vergroten, waardoor ze een eigen inkomen genereren en hun zelfredzaamheid wordt vergroot. Deze organisatie is er voor iedereen, ongeacht welke achtergrond of religie.

Oasis Algemeen

Kangoeroe Mother Care

Kinderzalen

Studenten, vrijwilligers en staigiaires