Kangoeroe Mother Care

Vanuit de Oasis bezoeken we tweemaal per week de KMC zaal in het ziekenhuis. KMC staat voor Kangoeroe Mother Care. De baby’s die prematuur geboren zijn en uit de couveuse mogen, komen naar deze zaal. Hier wordt de moeder geleerd hoe ze voor haar baby moet zorgen en om de Kangoeroemethode toe te passen.

De Kangoeroe methode is een manier van dragen waarbij de moeder de baby tussen haar borsten houdt. Het huid-tot-huidcontact is goed om de baby warm te houden en draagt bij aan de binding tussen moeder en kind. De kangoeroedoek die daarvoor gebruikt wordt, wordt gemaakt bij de Oasis en elke moeder kan deze voor thuis aanschaffen voor een symbolisch bedrag van R20 (omgerekend is dit ongeveer 2 euro).

De R 20 maakt het mogelijk om deze doeken te maken. Door bij te dragen aan de kosten (stof en werkloon) helpt u ons mee om elke vrouw de gelegenheid te geven een kangoeroedoek aan te schaffen. Ook helpt u Elly met uw gift. Zij is door de Oasis opgeleid, maakt deze doeken en heeft op die manier een eigen inkomen. Helpt u mee? Maak dan een bedrag over naar bankrekening NL30ABNA0451623096 t.n.v. Stichting African Hands met de vermelding van Kangoeroedoeken.