Afscheid van 2 stagaires!

      Reacties uitgeschakeld voor Afscheid van 2 stagaires!

Deze week hebben we op de Oasis weer afscheid moeten nemen van 2 stagaires.

Geertje en Mariska heel hartelijk bedankt voor jullie geweldige bijdrage op ons project.

We wensen jullie namens de Stichting het allerbeste toe met jullie opleiding en met alles wat op jullie pad komt!

Hopelijk tot ziens!

Hier onder een verslag van hen zelf!

Wij zijn Geertje en Mariska en wij volgen allebei een welzijnsopleiding in Nederland. (Geertje: Pedagogisch Werk & Mariska: Maatschappelijke Zorg) Wij hebben de mogelijkheid gekregen om 2/3 maanden in de ochtenden bij Oasis stage te lopen. We hebben daarbij vele kanten van het welzijnswerk kunnen zien binnen Hospivision. Zo zijn we bij de oncologie-ruimte geweest en bij het rehabilitation center. Ook zijn we een paar keer op maandagochtend bij het KMC geweest.

Verder hadden wij zelf de ruimte om de lifeskilltrainingen voor te bereiden en uit te voeren bij de baking-course groep van dinsdag. De lifeskill training die wij als aanvulling op de baking-course gaven stond in het teken van normen en waarden binnen relaties, waar liggen jouw grenzen en hoe kun je deze bewaken. Het was een fijne groep om mee te werken en er vond zeker een wisselwerking plaats: Wij leerden van hen, en zij leerden van ons. Ondanks dat er soms sprake is van cultuurverschil, konden wij onze draai snel vinden binnen deze groep.

In het begin hadden wij op maandag de mogelijkheid een support groep te leiden. Dit is een groep van ongeveer 6-10 mensen die praten over van alles wat hen bezighoudt. Bijvoorbeeld hun gezin of hun geloof, waar ze trots op zijn of juist tegenaan lopen. Dit is wel echt heel gaaf om te doen. Deze mensen hebben naast hun ziekte ook nog te dealen met werkloosheid/een gezin wat zij moeten onderhouden. We hebben het een aantal weken geprobeerd maar helaas was de groep niet stabiel genoeg qua aantal waardoor we deze groep hebben moeten stopzetten.

Oasis/Hospivision is in elk geval voor ons een plek geweest waar wij veel hebben kunnen leren en veel mogelijkheden hebben gekregen om de andere kanten van het sociaal werk te zien.

geertje en mariska 2 geertje en Mariska