Bezoek Mercy Air en Hands at Work in maart 2018

      Reacties uitgeschakeld voor Bezoek Mercy Air en Hands at Work in maart 2018

In februari/maart 2018 is er een team uit Nederland naar White River in Zuid Afrika afgereisd om daar twee van onze projecten te bezoeken en wat vrijwilligerswerk te doen.

We zijn bij Hands at Work op bezoek geweest en hebben daar de maandelijkse “Hands on Deck”
bijeenkomst bijgewoond waar we door de verschillende vrijwilligers zijn bijgepraat over de verschillende projecten van Hands at Work. Vervolgens hebben we de Mluti sloppenwijk bezocht waar we vanuit stichting African Hands 20 kinderen ondersteunen en dagelijks van voedsel en medische hulp voorzien.

Bij Mercy Air hebben we een klein bouwproject uitgevoerd: aan een vorig jaar nieuw gebouwd vrijwilligershuisje hebben we een carport gebouwd. Hiervoor moest er eerst grond worden weggegraven, omdat het huisje op een helling is gebouwd. Vervolgens hebben we een fundering gestort, een muur gemetseld om het uitgegraven gedeelte en tenslotte de dakconstructie gemaakt.

Naast de bouw werkzaamheden hebben we ook twee vergaderingen bijgewoond en zijn we op de hoogte gebracht van actuele projecten van Mercy Air.

Bijzonder dat Mercy Air ook regelmatig wordt ingezet bij ver afgelegen projecten van Hands at Work. Waar voorheen veel tijd werd verbruikt om met een auto een moeilijk bereikbaar gebied in te trekken worden nu de vliegtuigen van Mercy Air ingezet.