De vakantie is aangebroken…

      Reacties uitgeschakeld voor De vakantie is aangebroken…

Afgelopen dinsdag en woensdag hebben we de afsluiting gehad van de trainingen.

Met de bakgroep was afgesproken dat ze allemaal iets mee zouden nemen wat ze zelf gemaakt hadden… Nou dat was meer dan een maaltijd. Iedereen had erg zijn best gedaan en de tafel was rijkelijk gevuld met heerlijke zelf gemaakte hapjes. Genieten dus! Volgend haar hopen we hen terug te zien om de training verder af te ronden.

Ook op woensdag was er koffie en koek. Maar de dames hadden er niet veel tijd voor want er moest natuurlijk zoveel mogelijk uit deze lesdag gehaald worden. Maar de koek was gelukkig toch bijna op!

Er ligt weer een Oasis jaar achter ons. Ik denk dat we veel bereikt hebben dit jaar! De wekelijkse (soms meerdere keren in de week als ze deelnamen aan meerdere trainingen) ontmoetingen waren al een doel op zich! Het was fijn om te merken dat er een band groeide, sommige mensen zag je groeien van “niks” kunnend naar een talentvolle bakster, naaister of computeraar! Ook de gesprekken tijdens of na de trainingen waren zeer verdiepend, we mochten echt merken dat vrouwen bij ons een opening voelde om hun gevoelens te uiten. Voor ons als vrijwilligers was het ook zeer verrijkend om met deze mensen te werken, wij vinden zoveel dingen normaal maar in een andere cultuur zijn die dingen soms helemaal niet normaal.

Ook de wekelijkse Bijbelstudies waren fijn. Na het vertrek van Ds. Erik werd zijn plaats opgevuld door meerdere andere personen die 1x in de maand of 2 weken dit voor hun rekening wilde nemen.

Ook denk ik dat we steeds “professioneler” aan het werk gaan wat maakt dat het inzichtelijker wordt waar we mee bezig zijn en hoe zinvol dit is! Zo houden we tegenwoordig een kasboek bij en merken we toch dat we veel mooie dingen maken en ook weer verkopen. De webshop (die niet zoveel aandacht meer krijgt) is het niet helemaal maar de bezoekers aan de Oasis en de markten waar we onze spullen konden verkopen brachten toch een aardig bedrag op wat het makkelijker maakt om nieuwe inkopen te doen en de vrouwen te kunnen betalen voor wat ze maken. We willen ons dus in het nieuwe jaar ook gaan richten op voorraad opbouwen zodat bezoekers ook gelijk iets kunnen kopen en natuurlijk bezoekers trekken. Dus ben je in Zuid Afrika kom bij ons langs. Jij ziet ons aan het werk en wij kunnen jou vertellen wat we allemaal doen en mocht je iets kopen kun je persoonlijk met de maak(st)er op de foto! Nou is dat niet uniek. De mensen die bij ons werken vinden het heel bijzonder om te zien dat iets wat zij gemaakt hebben gekocht wordt.

Volgende week hopen we nog op een Markt te staan in Pretoria en dan is het echt klaar voor 2013.

Vanuit de Oasis in Pretoria zeggen wij Blessed Chrismas and al the best for 2014 of Geseënde Kersfees en die allerbeste in die nuwe jaar