Nieuwe blus pomp voor Mercy Air

      Reacties uitgeschakeld voor Nieuwe blus pomp voor Mercy Air
De verwoesting na een brand

de verwoesting na een brand

Regelmatig ontstaat er brand op het terrein van Mercy Air. In droge periodes kan een brand spontaan ontstaan doordat gras en struiken ontbranden. Ook ontstaat de brand regelmatig langs de weg waaraan Mercy Air is gelegen, omdat voorbijgangers onzorgvuldig met vuur omgaan.

Het is belangrijk om een brand zo snel mogelijk te blussen, om op deze manier uitbreiding naar de akkers op het terrein van Mercy Air te voorkomen en daarmee ook de woonhuizen en hangars te beschermen tegen brand.

Mercy Air ligt te ver van een grote stad af om gebruik te kunnen maken van een centrale brandweer en is daarom aangewezen op eigen blusmiddelen. Hiervoor heeft Mercy Air een blus kar met een tank van een kleine 1000 liter die voorzien is van een benzinemotor aangedreven waterpomp.

Helaas is enkele maanden geleden (na een flinke brand) de oude blus pomp onherstelbaar beschadigd. Met sponsorgeld van African Hands is er een nieuwe blus pomp aangeschaft, zodat de bluswagen weer bruikbaar is en de medewerkers van Mercy Air een beginnende brand weer op tijd kunnen blussen.

de oude blus pomp

de oude blus pomp

de bluswagen met nieuwe pomp

de bluswagen met nieuwe pomp

de nieuwe blus pomp

de nieuwe blus pomp