Afscheid oprichtster Mies Bac / bestuursmutaties

      Reacties uitgeschakeld voor Afscheid oprichtster Mies Bac / bestuursmutaties

Eind vorig jaar heeft Mies Bac aangegeven dat ze gaat stoppen met haar werk bij Oasis en ook haar bestuursfunctie bij onze stichting wil beëindigen. Mies heeft In 2007 onze stichting opgericht en is met haar man vanuit Leerdam naar Pretoria in Zuid Afrika verhuist en heeft zich daar ingezet voor het Oasis project. Zij had dus een dubbelrol als veldwerker en bestuurslid. De stichting is vanaf dat moment steeds groter geworden en er zijn steeds nieuwe projecten toegevoegd die binnen de doelstelling van onze stichting passen.

We willen Mies hartelijk bedanken voor alles wat ze voor Oasis en African Hands heeft betekend. Door het werk van Oasis zijn de leefomstandigheden van heel veel mensen verbeterd en Mies heeft daar ook persoonlijk een belangrijke bijdrage aan geleverd. Maar,  zoals Mies aangeeft, is het nu tijd voor een nieuwe generatie. Mies blijft nog wel betrokken bij Hospivisie waar Oasis onderdeel van is. Ze is daar betrokken bij het pastoraat, bezoekt patiënten en helpt hen in het moeilijke proces van ziek zijn en wat daarbij komt kijken.

Het is de wens van Mies dat het werk bij Oasis door blijft gaan en daarom willen we als stichting ook het Oasis project blijven steunen.

Nu Mies is gestopt hebben ook onze bestuursleden Kirsten Huijser en Bea van den Bosch hun bestuursfunctie neergelegd. Kirsten heeft zich vanuit Waarder (waar familie van Mies woont) ingezet en is betrokken geweest bij diverse projecten om geld in te zamelen voor Oasis. Bea was in Zuid Afrika betrokken bij het werk van Oasis en heeft veel met Mies samen gewerkt. Uiteraard willen we ook hen bedanken voor alles wat zij hebben betekend voor Oasis en African Hands.