Mercy Air outreach verslag

      Reacties uitgeschakeld voor Mercy Air outreach verslag

Mercy Air heeft in de afgelopen maanden weer verschillende outreaches gedaan. Er is een outreach naar Eswatini geweest waarbij een mobiele  kliniek werd opgezet in verschillende afgelegen dorpjes. Hier was speciaal aandacht voor de behandeling en counseling van mensen die HIV positief zijn.

De helikopter is met een team naar Marromeu in Mozambique  gevlogen om in de afgelegen dorpjes van de Zambezi Delta het Evangelie te brengen, medische zorg te geven, medische  voorraden aan te vullen en onderwijs te geven. Er is ook een landbouwkundige meegegaan naar deze dorpjes om de mensen vaardigheden te leren. Ook heeft Mercy Air onderwijsmateriaal geleverd aan scholen.
In een van de dorpjes hebben ze een film laten zien over het leven van Jezus. Meer dan 200 mensen hebben deze film gezien en er waren 3 mensen die Jezus wilden gaan volgen. Anderen waren geïnteresseerd, maar waren nog niet zover om de stap te zetten.

In een ander dorpje waren 3 ernstig gewonde mensen die de helikopter naar het ziekenhuis in Marromeu heeft gevlogen. Deze reis zou anders 3 dagen met de kano of lopend zijn geweest.
Een zieke vrouw had al haar geld uitgegeven aan de Sangoma (een occulte traditionele genezer), maar het ging alleen maar slechter met haar. De helikopter heeft haar naar het ziekenhuis gevlogen en mensen van Jeugd met een Opdracht zorgde daar voor haar. Een van onze vrijwilligers gaf bloed, wat ze dringend nodig had. Ze herstelde volledig en zei: ‘’God heeft gedaan wat de sangoma niet kon doen…’’

Een lokale gezondheidswerker probeerde 3 keer de rivier over te steken, maar steeds werd hij aangevallen door krokodillen. Gelukkig kon hij een lift krijgen van de helikopter zodat hij en zijn medische voorraad veilig en snel naar zijn dorp gebracht kon worden.

De helikopter is ook naar verschillende gebieden rondom Beira in Mozambique gevlogen. Hier werd ook het Evangelie verteld, tandartsenzorg en medische consulten gegeven, en er was een voedingsdeskundige in het team. Dagelijks werd er kinderclub gegeven waarbij zo’n 200-300 kinderen kwamen om het Evangelie te horen, samen te zingen, spelletjes te spelen en onderwijs te krijgen. Een van onze teamleden heeft een aantal lokale mensen les gegeven in het bewerken van hout zodat zij dit kunnen gaan gebruiken om in hun eigen levensonderhoud te voorzien.

In samenwerking met de MAF en Tin Soldiers heeft Mercy Air een outreach naar verschillende afgelegen dorpjes in de Limpopo provincie in Zuid Afrika gedaan. Tin Soldiers heeft als doel om mensen met een bepaalde zeldzame ziekte aan het spier-, pees- en botstelsel te vinden en gezondheidswerkers onderwijs te geven over hoe ze deze ziekte kunnen herkennen, zodat er op tijd een behandeling gestart kan worden. Er was ook een oogheelkundig team die onder andere staaroperaties heeft uitgevoerd. Dit maakt een wereld van verschil voor deze mensen!
Verder was er een team die vrouwen heeft gescreend op baarmoederhalskanker en een arts die consulten deed.
Er waren twee enthousiaste evangelisten die het Evangelie deelden met de wachtende patiënten. De mensen leken hier erg voor open te staan. Op een gegeven moment stonden mensen zelfs in de rij omdat ze zo graag wilden dat er iemand voor hen zou bidden!

Verder heeft Mercy Air een team van Biblica (een grote internationale Bijbelorganisatie) naar verschillende plekken in Mozambique gevlogen om kerken te bezoeken die zij gesticht hebben.

Corianne ‘t Lam (Mercy Air)