Update Hands at Work project Mluti

      Reacties uitgeschakeld voor Update Hands at Work project Mluti
Zeven toegewijde lokale vrijwillige zorgverleners ondersteunen de meest kwetsbare kinderen in de gemeenschap van Mluti. De liefde en zorg die ze bieden, zorgen ervoor dat elk kind fysiek, emotioneel en spiritueel wordt verzorgd.
Maak kennis met Thomas, een van de 60 kinderen die wij vanuit African Hands ondersteunen:
Verzorgster Sebenzile zocht naar de meest kwetsbare gezinnen in haar gemeenschap en dacht meteen aan haar buurman, Thomas*. Ze wist dat zijn familie kwetsbaar was, maar pas toen ze hun huis bezocht, realiseerde ze zich de omvang van hun problemen. Met een luisterend oor begreep Sebenzile al snel precies hoe moeilijk het leven was.
Thomas, nu 18 jaar oud, heeft leerproblemen. Omdat er geen werk te vinden is, heeft zijn moeder altijd moeite gehad om Thomas en zijn oudere broer te voeden. Door hem uit te nodigen voor het zorgpunt, kon Sebenzile Thomas inschrijven op een school voor kinderen met een handicap, waar ze leerden hoe begaafd hij was met zijn handen. Tegenwoordig heeft Thomas een groentetuin waaruit hij kan verkopen en soms haalt hij water op voor extra inkomsten. Sebenzile zegt: “Thomas is blij als hij naar het Zorgpunt komt omdat hij zich geliefd en thuis voelt.”

Update vanuit de gemeenschap:
Hoewel het aantal hulpverleners is toegenomen, houden enkele sociale conflicten deze gemeenschap in hun greep. Toen de spanningen hoog opliepen, is het plaatselijke Hands at Work team uit Hazyview tussenbeide gekomen om over Jezus te vertellen en een wekelijkse gespreksgroep onder de hulpverleners op te richten, die vergeving aanmoedigt en ruimte biedt om hun problemen te verwerken. Dit, samen met een jeugdgroep, heeft ertoe geleid dat Bijbelverhalen, Schriftteksten en gebed regelmatig te horen zijn in het zorgcentrum, waardoor zowel de zorgwerkers als de jeugd worden aangemoedigd om een verstandige levensstijl te kiezen in plaats van ongezonde verleidingen.
De Mluti gemeenschap heeft goede contacten. Ze heeft haar eigen land en heeft goede samenwerkingsverbanden ontwikkeld met de plaatselijke gezondheidszorg en scholen. Zij is van plan later dit jaar een klas voor kinderen onder de vijf jaar op te zetten. 
Activiteiten en projecten:
Mluti is enorm gezegend met een aantal ondersteunende partners, waardoor een team een nieuwe speeltuin kon aanleggen uit Australië, die verder werd ondersteund door Peter (Afrikaanse leider, Zambia) en Pastor Diamini uit Eswatini. Daarnaast bouwde het hulpteam van Mluti een nieuwe keuken bij het zorgpunt (links op de foto), voerde reparaties aan het huis uit om de veiligheid en beveiliging van de kinderen te waarborgen en bouwde een nieuw huis voor een kwetsbaar gezin. Dit laatste met de hulp van pastoor Mbowane uit Mafambisa die op haar beurt mensen binnen de gemeenschap mobiliseerde om dit gezin te helpen voorzien van huishoudelijke artikelen. Onlangs werden dekens gedoneerd door de lokale partner White River Methodist Church en uitgedeeld aan de meest kwetsbare gezinnen, op basis van specifieke individuele behoeften. Het hebben van deze items is erg belangrijk om de gezondheid en hygiëne van de kinderen en hun gezinnen te waarborgen.