Update Mercy Air / familie ‘t Lam

      Reacties uitgeschakeld voor Update Mercy Air / familie ‘t Lam

We willen jullie (stichting, vrijwilligers en sponsoren) enorm bedankten voor de geweldige zegen die jullie zijn geweest voor ons als gezin en voor Mercy Air in het afgelopen jaar! We zijn zo dankbaar voor jullie betrokkenheid en de steun die jullie zijn!In oktober is Hendri met een team naar Nhamissenguere in Mozambique gevlogen om daar een van onze zendingspartners te helpen met het bouwen van een zendingsbasis. Het team was echt een bemoediging, want het is niet gemakkelijk en soms best eenzaam om een zendeling in Mozambique te zijn. De zendingsbasis wordt nu al volop gebruikt, ook al is het nog niet helemaal af, en elke dag vloog Mercy Air’s helikopter een evangelisatieteam naar het afgelegen gebied om daar mensen te bereiken met het Evangelie. Er was ook dagelijks een kinderprogramma, waarbij de kinderen uit de omgeving het Evangelie hoorden, liedjes zongen en basis onderwijs kregen. Er werden ook cadeautjes uitgedeeld, waar de kinderen enorm blij mee waren! Sommige kinderen hadden nog nooit in een spiegel gekeken, en konden dan ook niet stoppen om zichzelf te bewonderen!
Hendri en het bouwteam hebben veel werk kunnen verzetten en ze hebben een hele goede tijd gehad, waarin relaties gebouwd zijn en het Evangelie volop gedeeld is!

Mercy Air’s helikopter is daarna met een kleiner team doorgevlogen naar de Zambezi Delta, waar mensen heel afgelegen wonen en nauwelijks toegang hebben tot gezondheidszorg, onderwijs en het Evangelie. Sommige dorpjes zijn zo afgelegen dat het 3 dagen lopen of in een kano varen is om naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te komen! Malaria eist een hoge tol, omdat het een erg moerassig gebied is en mensen niet altijd op tijd behandeld kunnen worden. In veel dorpjes is er ook geen school, waardoor veel kinderen en mensen analfabeet zijn. Mercy Air werkt samen met Jeugd met een Opdracht (YWAM) om evangelisatie-, medische-, educatieve- en landbouwteams met de helikopter naar deze dorpjes te vliegen om deze mensen te kunnen helpen.

Tijdens de medische outreach kwamen we dit kleine 3-jarige meisje tegen – Lorinda. Ze was ernstig ziek met malaria en was bewusteloos.Mercy Air’s helikopter vloog haar naar het ziekenhuis in Marromeu, waar ze een intraveneuze behandeling tegen malaria kon krijgen. Na 2 dagen was ze al zodanig opgeknapt dat Mercy Air haar samen met haar vader weer terug
naar haar dorpje kon vliegen. Als we niet in dat dorpje waren geweest, was dit meisje waarschijnlijk overleden…
We zien helaas ook veel kinderen die (ernstig) ondervoed zijn door de armoede en het eenzijdige dieet dat de mensen hebben in de Zambezi Delta.Mercy Air heeft ook een outreach gedaan naar een nieuw gebied – de Kalahari woestijn.
Dit is een heel uitgestrekt en dunbevolkt gebied in Zuid-Afrika, Botswana en Namibië. In samenwerking met Flying for Life (MAF) en Medical Missions Eswatini heeft Mercy Air een oogheelkundig team naar verschillende dorpjes in de Kalahari woestijn gevlogen om daar staaroperaties uit te voeren.

Dhr W., een 65 jarige man, had een groentetuin en wat kippen om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien… …totdat hij blind werd. Hij had ernstige staar aan beide ogen en hij stond op een oneindige wachtlijst voor een staaroperatie. Hij verloor alles wat hij had en kwam op straat terecht waar hij meer dan een jaar doorbracht. Een ‘Barmhartige Samaritaan’ redde hem en bracht hem naar het ziekenhuis waar het team (dat Mercy Air daar naartoe gevlogen had) de staaroperaties uitvoerde. De operatie verliep goed en de dag na de operatie toen het verband van zijn oog verwijderd werd, klaarde zijn gezicht op van dankbaarheid. Hij bracht meteen een andere blinde vrouw die hij kende naar het ziekenhuis zodat zij ook weer zou kunnen zien!
Dit zijn nog maar een paar verhalen van de afgelopen 2 maanden en er is nog zoveel meer te vertellen! Jullie ondersteuning maakt een enorm verschil en we zijn dankbaar dat jullie deel uit willen maken van het werk dat wij hier mogen doen!Nogmaals enorm bedankt en we bidden Gods rijke zegen uit over jullie!

Met vriendelijke groeten, Hendri en Corianne, Ryan en Jamie-Lee ’t Lam