Verslag bezoek aan onze projecten in augustus

      Reacties uitgeschakeld voor Verslag bezoek aan onze projecten in augustus

Begin oktober hebben we (John, Floris en Christine) drie projecten van de stichting African Hands bezocht.hands3

Mercy Air – Ons verblijf was bij Mercy Air, waar we gebruik konden maken van de gastenverblijven die Mercy Air beschikbaar stelt aan ondersteunende organisaties en zendelingen (Mercy Air Hospitality).
Tijdens ons verblijf was een deel van de vrijwilligers en het materieel van Mercy Air in Mozambique ingezet.
We hebben uitgebreid met piloot Azarja Groot gesproken, die we vanuit onze stichting ondersteunen. Recente ontwikkelingen zijn de inzet van Mercy Air piloten en vliegtuigen voor commerciële vluchten (dit levert geld op om missie vluchten te kunnen bekostigen) en ondersteuning van de MAF door piloten en vliegtuigen in
te zetten voor onderwijsprojecten.
Vorig jaar zijn we vanuit de stichting betrokken geweest bij de renovatie van een vrijwilligershuisje bij Mercy Air. Dit huisje is inmiddels helemaal af en wordt bewoond door een helikopterpiloot.

mercyair2 mercyair1.

 

 

 

 


Hands at Work
– We hebben een dag mogen meelopen met Gregory en Audrey van Hands at Work en het Mluti project bezocht. In deze sloppenwijk worden door Hands at Work zo’n 40 kinderen ondersteund. Onze stichting sponsort hier een aantal van. We hebben samen enkele huisbezoeken gedaan en van dichtbij gezien hoe belangrijk het werk van Hands at Work is. Bijvoorbeeld door het veilig maken van de huizen, het verstrekken van maaltijden, maar ook in het voeren van (geloofs-) gesprekken met de jongeren en kinderen. We hebben een groot deel van de kinderen ontmoet bij het care center (een ontmoetingsplek waarvandaan Hands at Work in de wijk opereert). We hebben veel van hen gesproken en hebben hen de maaltijd mogen serveren.

hands2 hands1

 

 

 

 

 


Oasis
– Mies Bac heeft ons een rondleiding bij Oasis gegeven. Oasis geeft dagelijks (pastorale) zorg, hulp en maaltijden aan hiv/aids patiënten
Naast de kliniek hebben we de groentetuin en lokalen bezocht waar naai- en computerlessen worden gegeven. Met deze trainingen richt Oasis zich op het verbeteren van de de toekomst en het zelfstandiger worden van de patiënten. Ze leren om te investeren en geld (terug) te verdienen. Hiervoor worden ook mikro kredieten verschaft. Mooi was het ook om de producten te zien die tijdens de naailessen worden gemaakt door restafval en verpakkingsmateriaal te hergebruiken.

oasis3 oasis2 oasis1